Most ér véget a 2021-es év, az az év, amelynek az EURO 2020 is része volt. Már ez a mondat is tökéletesen tanúskodik arról a korról, amelyben élünk. Sok mindent elhalasztanak, a futballt is beleértve. Szeretett sportágunk és a benne dolgozó emberek azonban mindent megtesznek azért, hogy bármi történjék is, örömet szerezzenek nekünk. Melyik volt a legjobb, ha a stoplisokról van szó? Áttekintést nyújtunk az idén bemutatott legérdekesebb, leginnovatívabb és legkreatívabb modellekről. Melyik érdemli ki a címet?


Puma Future Z 1.1

Ez a vadállat formában van. A Puma az utóbbi időben egyre jobban feltűnik a két legnagyobb játékos, az adidas és a Nike között. Köszönhető ez a Future elnevezésű forradalmi modelljüknek is. Egy cipő tele a legújabb technológiával, ami a legnagyobb futballmágusoknak is megfelel. Bizonyára ezért is kötötte ehhez a márkához egy bizonyos Neymar a saját jövőjét. Ki a következő?

 Puma Future

 

adidas Predator Freak+ Paul Pogba x Stella McCartney

Végre van vegán opció is az étlapon! Az idei Vegán Világnapon két fiatal művész különleges modellt mutatott be. Stella McCartney divattervező ugyanis összeállt Paullal, de nem az édesapjával, hanem Paul Pogbával! A játékos, aki gyakran kreatívkodik és nem csak a pályán. Ezt az abszolút limitált kiadású, ízletes szépséget nem szabad kihagyni! 

predator

 

adidas F50 Ghosted UCL

Sebesség. Ez a szó határozza meg az adidas egy újabb, 2021-es limitált kiadását. Hogy milyen gyorsan eltűntek a kezünk alól, az a végső bizonyíték a kijelentéshez. Ezek az F50-esek nagyon közel állnak egy sprinter spike-hoz. Ultrakönnyűek, megemelt orr-résszel és szénszálas talppal. Emellett dizájner mesterművek is. A Bajnokok Ligája inspiráció nem hagy cserben, soha.  

UCL

adidas Predator Freak+

Mesterhármas az adidasnak! Méghozzá megérdemelten. A Freak+ kollekció annyira jól működik a legendás Predatorson. És ez a fehér, fekete és zöld variáció a lehető legközelebb áll a tökéletességhez. Talán ezt inkább az évtized legjobb cipőinek a listájára kellene tartogatnunk?

freak+ grn

 

 

Nike Tiempo Legend 9 Elite

Tiszta elegancia. Ez több cipőről is elmondható, de erről az elit Nike Tiempo legendáról biztosan. A Nike csak kiválasztotta a fehér és a reflexív ezüst színeket, és hagyta, hogy a cipő tegye a többit. És mivel a "legenda" és az "elit" is több mint találó, tudod, hogy nem hagyhattuk ki a focicipő-kézművesség eme csúcsát a válogatásunkból.

tiempo legend 9

adidas Copa Mundial 21

Néhány stoplist inkább kiállítani kellene, mint csak felvenni és összekoszolni a pályán. Az eredeti mundiálok joggal vannak minden valamire való gyűjteményben. De mi a helyzet ezekkel, a kötött felső réteggel ellátott mundialokkal? Egytől tízig, mennyit adnál rá?

copa

 

adidas X Ghosted+

Néha belecsúszunk abba a hibába, hogy a labdarúgókat szuperhősöknek tekintjük. Néha talán azért, mert egy-egy ünneplés alkalmával tényleg felveszik a jelmezt, igaz, Auba? Nos, úgy néz ki, hogy Professzor X meglátogatta az adidas-t, és magával vitt még két szuperhőst, Rozsomákot és Küklopszot. Előbbi cipője remekül sikerült, de a Predators már itt van bőven, és mivel az adidas Kloppot is szerződtette... adi x

 

Puma King Dassler Legacy Top

Eusébio, Pelé, Cruijff és Maradona besétál egy bárba... mindannyian a Puma Kingben. El lehet képzelni, végül is mindannyian ezt viselték karrierjük során! És ez az a legendás modell, amely előtt a Puma tiszteleg. Erős év végén a Puma bemutatta őket a nagyközönségnek, és egy ilyen klasszikus modern változata nem maradhatott ki a TOP 10-ből.

puma king

adidas Predator Pulse

Újabb mesterhármas az adidasnak! Ez a Predator biztosra ment. Fekete bőr, arany és fehér részletekkel, ne is mondj többet. Egy újabb tisztelgés egy legendás modell előtt a listánkon. Mintha a Dassler testvérek még mindig civakodnának. Az egyik a Pumával, a másik a három csíkkal. Nos, a fiatalabbik, Adi, az összesítettben előnyben van, ennek a bőrből készült gyönyörűségnek köszönhetően.

predator pulse

Mercurial Superfly 8 Elite CR7 

Cristiano idén nem kap Ballon D'or-t, így talán az év legjobb futballcipője? Listánk végére a Nike Spark Positivity modelljét választottuk, amelyet olyan játékosokra szabtak, mint CR7. Olyan játékosokra, akik arra törekszenek, hogy gyorsabbak, pontosabbak, egyszerűen napról napra jobbak legyenek, és mindeközben jól nézzenek ki. 

 

cr7