End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST
A focicipők talptípusai

A focicipők talptípusai

2020.07.27. 5 perces olvasási idő

Milyen talptípusok vannak és melyik számodra a leginkább megfelelő?

A mondás úgy tartja, hogy ahhoz, hogy profi légy, profiként is kell készülnöd. A megfelelő focicipő kiválasztása ennek abszolút részét képezi, hiszen mindig felkészültnek kell lenned a különböző talajtípusokra. Ne hagyd, hogy bármi is befolyásolja a teljesítményedet, legyenek akármilyenek a körülmények. Mai blogunkban segítünk kiigazodni a focicipők különböző talptípusai között, hogy mindig tudd, melyikkel tudod a legtöbbet kihozni magadból.

Kemény Talaj - Firm Ground (FG)

Az FG cipők igazán univerzálisak, a futball minden szintjén használják a mennyeitől egészen a Bajnokok Ligájáig. A fix műanyag stoplik idális tapadást biztosítanak keményebb talajú füves pályán, igazán kényelmesek így az edzéssel töltött órák után még élvezetesebbek a meccsek.

Nike Mercurial Superfly SafariNike Mercurial Superfly Safary

Laza Talaj - Soft Ground (SG)

Hat darab fém stopli, mint a régi szép időkben. Az SG cipők problémásabb talajra készültek, nedves, laza, mély fűre, melyben a legjobb tapadást a klasszikus megoldás nyújtja. Ahogy a futball egyre gyorsabbá válik, egy megcsúszás nagyon sokba kerülhet (egy Premier League címbe, többek között...). Az SG talpas cipőkkel ezt elkerülheted, hiszen kiváló stabilitást nyújtanak.

Nike Tiempo LegendNike Tiempo Legend

Anti-Clog és SG-PRO

Kiváló kompromisszum az FG és az SG cipők között. A hat fémstoplit néhány alacsonyabb, műanyag stopli egészíti ki, mellyel a két korábban leírt típus ötvözete áll elő. Különböző méretű fémstoplikat is használhatsz annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudj a talajtípusokhoz. Az Anti-Clog technológia a Nike szabadalma, melynek köszönhetően a sár nem tapad meg a stoplik között. A technológiáról ITT olvashatsz többet.

Nike PhantomVSN AnticlogNike PhantomVSN Anticlog

Alacsony műfű - Astro Turf (TF)

Ha a klasszikus kispályás műfüvön szeretnél varázsolni, akkor számodra ez a tökéletes megoldás, ahogyan a legkeményebb talajokon is. 

Nike Mercurial Vapor TFNike Mercurial Vapor TF

Műfű - Artificial Grass (AG)

Az AG cipők a modern 3G műfűre készültek. A legújabb, nagypályás, műfüves pályák készülnek ilyen technológiával, mely bár lassabb, de közel a jól kezelt fű hatását nyújtják. Ha sok műfüves pályán járták már, akkor könnyen meg tudod különböztetni a régebbi, alacsonyabb műfüves pályákat (melyekre a TF cipők valóak) a természetes fűhöz sokkal közelebb álló műfüves pályáktól, melyekre már az AG stoplik valóak. Az AG és az FG stoplik műanyagból készültek, formájuk azonban nagyban különbözik. Az AG stoplik rövidebbek és különleges alakjuk a műfüvön nyújt tökéletes tapadást.

Nike Mercurial Vapor AG

Nike Mercurial Vapor AG

Terem - Indoor Court (IC)

Akár versenyszerű futsal, akár kispályás teremfoci a barátokkal időnként a pályán nyomot nem hagyó IC cipők kötelező elemei a kollekciódnak.

Sálovky Nike React GatoSálovky Nike React Gato

COPA PURE.1 SG
adidas
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE CR7 SG-PROAC
nike
PREDATOR ACCURACY+ FG
adidas
Új
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Új
COPA PURE+ FG
adidas
COPA PURE+ FG
adidas
Új
COPA PURE+ FG
adidas
MORELIA NEO III BETA JAPAN FG
mizuno
Mercurial Zoom Superfly 9 Elite CR7 FG
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE SG-PROAC
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE FG
nike
X SPEEDPORTAL.1 FG
adidas
Fenntarthatóság
Előző
Következő