End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST

A VB Top érdekességei

A VB csoportmeccsek első fordulójának Top érdekességei Az oroszországi világbajnokság már néhány napja lázban tart minket. A világ legjobb válogatottjai kemény küzdelmet folytatnak a legértékesebb trófeáért. Aki kudarcott vall, elveszik. A siker érdekében a legjobbat kell nyújtani és a lehetetlen határát kell súrolni. Kinek sikerült már? Nem csak a világbajnokság első fordulójának érdekességeit mutatjuk be, hanem egy statisztikát is készítettünk az egyes futballcipők által szerzett gólokról is.

Történelmi pillanat

Cristiano Ronaldo 33 évesen és 130 naposan a világbajnokságok történetének legidősebb játékosa lett, aki három gólt szerzett egy meccsen. Pályafutása során 54. alkalommal szerzett mesterhármast, így a negyedik játékos lett, aki négy világbajnokságon szerzett gólt.

Cristiano Nike Mercurial Superfly futballcipőben varázsol.

A pillanat fontossága

Mindössze 4 perc és 7 másodperc telt el két tizenegyes között a Franciaország - Ausztrália meccsen. A VB-k történetében ez a legrövidebb időszak az egy bíró által megadott két tizenegyes között.

Néha a mester is hibázik

Lionel Messinek nem igazán sikerült az Izland elleni meccs. Tizenegy lövésből egyszer sem sikerült bevenni az ellenfél hálóját, mi több, az utolsó hét tizenegyesből ez volt a negyedik amit nem sikerült értékesítenie. Frusztráltság.

A bajnok botlása

A címvédő Németország a csoportkör első fordulójában 1:0 arányú vereséget szenvedett Mexikótól. Ez így már a harmadik egymást követő világbajnokság, ahol az előző VB győztese nem nyert az első meccsén. (2010-ben Olaszország - Paraguay 1:1, 2014-ben Spanyolország - Hollandia 1:5). Ezt követően egyik csapat sem jutott tovább a csoportból.

Mesterlövészek

Philippe Coutinho gólja 1966 óta a Brazilok 37. gólja amit a tizenhatoson kívülről szereztek. Ez 11 góllal több mint az őket követő második legsikeresebb csapat.

Philippe Coutinho Nike Mercurial Vapor futballcipőben rúgja a gólokat.

Titokzatos mágia

1966 óta Irán az első olyan csapat, amely a második félidőben nem adott le lövést az ellenfél kapujára, mégis gólt szerzett.

statisztikát is készítettünk az egyes futballcipők által szerzett

(Az adott játékos által lőtt minden gólt beleértve).

Jakub Jonáš - Top4Football.

COPA PURE.1 SG
adidas
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE CR7 SG-PROAC
nike
PREDATOR ACCURACY+ FG
adidas
Új
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Új
COPA PURE+ FG
adidas
COPA PURE+ FG
adidas
Új
COPA PURE+ FG
adidas
MORELIA NEO III BETA JAPAN FG
mizuno
Mercurial Zoom Superfly 9 Elite CR7 FG
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE SG-PROAC
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE FG
nike
X SPEEDPORTAL.1 FG
adidas
Fenntarthatóság
Előző
Következő