End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST

A VB Top érdekességei

64 csodálatos meccs, ebből csak egy gól nélküli. 169 gól, mindegyik más történetet mesél. Több milliárd néző, akik egy eseményért élnek. A 32 csapat közül csak az egy kiválasztott emelhette a feje fölé a híres világbajnoki trófeát. Végül a franciák örülhettek. Didier Deschamps tudta, ha egymás mellé állítja Pogbát és Kantét nem kaphatnak ki. És így is lett.

Áldott

Kylian Mbappé 19 évesen és 207 naposan a második legfiatalabb játékos lett, aki a világbajnoki döntőben gólt szerzett. A legfiatalabb a legendás Pelé, akinek ez 17 évesen és 249 naposan sikerült!

Kulcspozíció

A 169 gólból 73 a tizanhatoson belülről esett, ami az összes gól 43 %-a.

A bajnokok átka

Egymás után harmadik alkalommal nem sikerült a VB címvédőnek továbbjutnia a csoportból. 2010-ben Olaszország és 2014-ben Spanyolország után most ez Németországnak (nem)sikerült. A németek a történelem során először estek ki már a csoportkör után.

Egyiptomi nagyapa

Az egyiptomi kapus Essam El-Hadary 45 évesen és 161 naposan a VB-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lett. Három, a VB-n résztvevő csapat edzőjénél is idősebb (Roberto Martinez - Belgium, Mladen Krstajič - Szerbia, és Aliou Cissé - Szenegál).

Harc mindenért

Az VB-k történetében az oroszországi világbajnokságon esett a legtöbb gól a 90. percben, vagy a ráadásban. Összesen 9 ilyen találat született. Nem egy közülük infarktus közeli állapotba hozta a szurkolókat.

Behozni a lemaradást

A belga válogatott a VB-k történetében csupán a második csapat, amelynek a kieséses szakaszban két gólos hátrányból sikerült megfordítania, és megnyernie a meccset. Előtte ez Portugáliának sikerült 1966-ban, amikor Dél-Kórea válogatottját győzte le a negyeddöntőben 5:3 -ra.

Az egyes futballcipőkben szerzett gólok statisztikája.