Futball ajándék 60000/85000 Ft feletti vásárlás esetén. -- days --:--:-- Válassz ajándékot

Manapság már nem sok olyan játékos van, aki még soha nem tette a lábát műfűre. A csapatok különösen télen használják ezt a felületet, de egész évben láthatunk rajta edzéseket, és néhány Bajnokok Ligája-mérkőzést is játszottak már rajta. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy léteznek kifejezetten műfűre gyártott futballcipők.

AG = műfűre készült focicipők

Az AG rövidítés a "artificial ground" (mesterséges talaj, műfű) rövidítése, így elég egyértelmű, hogy ezek a cipők arra valók, hogy ezen a talajon játsszanak. Kicsit lejjebb a cikkben elmagyarázzuk, hogy miért nem szabad a hagyományos FG futballcipőt műfüvön használni. Most pedig koncentráljunk arra, hogy miről is szólnak az AG cipők. A műfűre való futballcipők a klasszikus FG-cipőkhöz képest tartósabb talppal, nagyobb mennyiségű (üreges) stoplikkal rendelkeznek, amelyek kerekebb formájúak. Ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy leküzdjék a mesterséges talaj kihívásait, és a lehető legjobb tapadást és tartást biztosítsák. Az AG és az FG futballcipő közötti különbség első pillantásra felismerhető: 

AG vs FG

Miért nem érdemes FB cipőben játszani műfüvön?

A válasz erre a kérdésre meglehetősen egyszerű - nem erre készültek. Először is megnő a sérülésveszély, és nem terjed ki rá a garancia. A műfű sokkal több hőt termel, mint a természetes fű. És mivel az FG cipők talpa és stoplijai hosszú távon nem bírják el ezt a hőmérsékletet, ezért nem bírják olyan sokáig, sőt elég hirtelen tönkre is mehetnek, különösen tavasszal és nyáron. A műfű jobb tapadást is biztosít. Olyannyira, hogy az FG cipők magasabb és keményebb stoplijai bele tudnak tapadni és ott rögzülni, a műanyag fűszálak és a gumiszemcsék pedig olyan jól tapadnak, hogy az ínszalagok nem biztos, hogy bírják az éles irányváltásoknál. És ezt biztosan nem akarod. 

A TF cipőkis használhatók műfüvön, elég kényelmesen, de a talpukat elsősorban sokkal alacsonyabb profilú talajokra tervezték. És így soha nem fognak olyan jó tapadást és tartást nyújtani, mint az AG cipők. Ezt leginkább nedves vagy kissé fagyott műfüvön lehet megérteni. 

Műfüves cipő gyerekeknek

A megfelelő cipő nagyon fontos minden sportoló számára, beleértve a gyerekeket is. Míg az FG cipők nem alkalmasak a műfüves pályákra, addig az AG cipők természetes füvön is használhatók. Kínálatunkban megtalálható a gyerekeknek készült AG bakancsok széles választéka, valamint néhány univerzális/hibrid cipő, amelyek ötvözik a kettő legjobb tulajdonságait, és mindenféle füvön való játékra alkalmasak. Szülői szempontból, ha fiatal tehetséged gyakran váltogat a műfű és a természetes fű között, ezek jelenthetik - árban - a legjobb megoldást.

Összegezve...

Ha rendszeresen műfüvön játszol, és a lehető legjobb teljesítményt szeretnéd nyújtani, akkor egy AG futballcipőbe való befektetés alapvetően elengedhetetlen. A legjobb tartást, tapadást és biztonságot nyújtják ezen a modern felületen, így biztosítva a legjobb játékélményt. És ez az, amiről minden szól. Imádd a játékot!