FOOTBALL BOOT SALE – Akár 60% kedvezmény kiválasztott futballcipőkre VÁSÁROLJ MOST

Egy kis focista nő fel otthon és itt az ideje az első (második, harmadik) futballcipőjének? A megfelelő gyermekcipő kiválasztása nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Végtére is, nem csak a kinézetről és a márkáról (adidas, Nike, Puma, stb.) van szó, hanem a futballcipő méretéről, anyagáról és a pálya felületéről, amelyen gyermeked játszani fog.

A megfelelő méretű futballcipő egy gyermek számára

A legfontosabb dolog a megfelelő méret ismerete. A futballcipőnek pontosan illeszkednie kell. Ezért gondosan meg kell mérni a gyermek lábát, különösen online vásárláskor. Ha egy részletes és egyszerű útmutatót keresel a helyes lábméret megméréséhez, olvasd el ezt a cikket. Jó és hasznos tippeket fogsz találni benne.

Gyermek futballcipők felülettípus szerint

A legfontosabb tényező a futballcipő kiválasztásakor az, hogy milyen felületre tervezték. A felület határozza meg a talp típusát. Meg kell különböztetni, hogy a gyermek természetes füvön, műfüvön vagy teremben fog-e játszani.

1) Természetes füves futballcipő

Stoplisok

Ez a megfelelő futballcipő, ha természetes fűre való gyermekcipőt keresel. Száraz, de akár nedves vagy enyhén sáros pályákon is stabilitást biztosítanak. A fűre szánt stoplisok FG (firm ground) jelöléssel vannak ellátva, de vigyázat, műfűre nem alkalmasak! Fennáll a sérülés kockázata és a kárigény lehetőségének bizonyos elvesztése.

dětské lisovky

Miért nem lehet használni a normál stoplisokat mesterséges felületen?

A műfű töltelékét alkotó gumigranulátum magasabb hőmérsékletet termel, mint a természetes fű. A hagyományos FG talpának tömörítője nem ilyen hőmérsékletre készült, ellentétben az AG/MG tömörítőkkel. A műfűnek sokkal nagyobb a tapadása is, így a nem kerek formájú stoplik úgy "záródhatnak", hogy a mozgás irányának hirtelen megváltoztatása esetén sérülések keletkezhetnek.

Ha a gyermeked felváltva fog játszani a természetes és a műfüves pályán és csak egy pár cipőt szeretnél, akkor AG vagy MG cipőt kell választanod. Ezek mindkét típusú felületen használhatóak.

Híres játékosok futballcipő kollekciója

Rengeteg gyermek futballcipő közül lehet választani. Például a kedvenc játékosod segíthet a választásban. A legjobbaknak saját kollekciójuk van. Nagyon népszerűek, nem csak a gyerekek körében, az adidas cipők, amelyekben Lionel Messi játszik, vagy a Cristiano Ronaldo által viselt Nike cipők.

A stoplisok, a leggyakrabban használt futballcipők, a nevüket a gyártási módjukról kapták, ahol különböző formájú műanyag dugókat nyomnak a talpba.

Puha felületre szánt futballcipő (nedves, sáros)

Puha terepen, amikor a pálya nedves, a legjobb, ha fém stoplikkal ellátott cipőt (SG) használsz. A talpukon lévő stoplik általában fémből vannak (és cserélhetők) és magasabbak, mint a műanyag stoplik, így nem csúsznak meg nedves, sáros talajon. Más technológiák is hozzájárulnak a lehető legjobb stabilitás és teljesítmény biztosításához. Például az Anti-clog tapadás a Nike-tól, amely taszítja a sarat.

kolíkové kopačky

Kemény talajra szánt cipők

A klasszikus és fém stoplik hibridje a kemény talajra szánt cipők. A talpukon mindkét típusú stopli megtalálható. Ezek a cipők lágy felületekre is alkalmasak.

lisokolíky

2) Gyermek futballcipők műfüves és egyéb felületekre

A műfűhöz speciális, AG vagy MG (artificial/multi ground) jelzéssel ellátott cipők léteznek. Ezek a cipők ideális kettő az egyben megoldást jelentenek akkor is, ha a gyermeked felváltva játszik természetes és műfüvön. Mű és hagyományos gyepen egyaránt használhatóak.

A másik típus a műfüves cipő (TF). Ezek talpán apró gumistoplik vannak és minden hosszúságú műfüves pályára, valamint kavicsra, hóra vagy betonra tervezték őket. A füvön azonban megcsúsznak.

3) Gyermek teremcipők 

A Teremcipők (IC) nem rendelkeznek stoplikkal. Céljuk egyszerű és egyértelmű - csak beltéri használat. Az iskolai tornatermektől a professzionális csarnokokig. A parkettán való futsal mellett gumírozott felületeken is használható.

sálovky

A legolcsóbb gyermek futballipők

A gumicipők is megérdemelnek legalább egy említést. Sok labdarúgónak ez az első futballcipője. A híres "gumik" megfizethetőek és viszonylag tartósak, különösen a gumi részükben. A textíliák viszont gyorsan száradnak. Alkalmasak fűre és kavicsra. A megfizethető alternatívát keresők számára azonban vannak összehasonlítható árú és jobb, modernebb modellek is. Íme egy áttekintés a webáruházunk legolcsóbb futballcipőiről

Futballcipő gyerekeknek anyag szerint

Egy másik tényező, amely közvetlenül befolyásolja az árat, az anyag. A leggyakoribb a szintetikus, amely könnyen karbantartható, tartós és vízálló. Ezek a cipők a legolcsóbbak is. A legmagasabb minőség a bőr futballcipő. Bár ezek drágábbak és a legtöbb karbantartást igénylik, egyben a legtartósabbak is, és a legnagyobb kényelmet és védelmet nyújtják a lábnak a felvétel után, valamint a legjobb labdakezelést biztosítják.

Fűzős vs. fűző nélküli futballcipő

A futballcipőket fűzős és fűző nélküli modellekre osztják. A fűző nélküli cipők jobb labdaérzetet biztosítanak, de már a kezdetektől fogva tökéletesen kell illeszkedniük a lábfejhez. Néhány fűző nélküli modellnél a fűző a lábfej külső oldalán található. Mindkét típus magasszárú verzióban is kapható. A magasszárú cipőket zoknival fejezik be, amely javítja a láb és a cipő közötti kapcsolatot és növeli a kényelmet.