A Nike bemutatta a Nike Mercurial Superfly 360 futballcipőt

Az Nike Mercurial Superfly és Vapor 360 futballcipők új generációja megérkezett

Helyezd magad kényelembe, vegyél egy mély levegőt és hagyd, hogy magával ragadjon a gyorsaság amely nem ismer határokat. A Mercurial új korszaka kezdődik. A sebesség új királynőjének, a Nike Mercurial Superfly 360 futballcipőnek az ünnepélyes bemutatója ez. A világ felkészült, és te?

Az ikonikus elődök örökségéből csiszolt Mercurial Superfly 360 futballcipő húsz év jelentős újításait képviseli. A futballgyorsaság úttörője rengeteg legendás pillanat résztvevője volt a futballtörténelem során. A Mercurial egy fogalom.

Legendás játékosok mint Ronaldo, Thierry Henry, Didier Drogba, vagy Zlatan Ibrahimovič. Azon játékosok listája, melyek ebben a futballcipőben ejtették ámulatba a világot elég terjedelmes. 1998-tól ez a futballcipő a földkerekség leggyorsabb játékosainak társává vált. Ez az empatikus kapcsolat a mai napig tart. Kylian Mbappé és Marco Asensio követik a hőseiket Neymart és Cristiano Ronaldót. Az örökség átszáll az utódra, a gyorsaságból viszont nem enged.

Nike Mercurial Superfly 360

Mi a titka ennek a futballcipőnek? Egyértelműen a 360-as számon gondolkodsz, ugye? Ez a szám hordoz magában minden lényeges technológiát, amely a Mercurial futballcipővel elérhetővé válik. A népszerű Flyknit anyagból készült 360 fokos konstrukció, amely körbeöleli a lábat, és meggátolja annak csúszkálását a cipőn belül. A maximális sebesség elérésének így nincs akadálya.

A zokni alakja összeköti a belső talpbetétet. Ennek az újításnak köszönhetően minden cipőméret az adott lábméret csontstruktúrájához igazodik. „Az előző Mercurial modelleknél mindent a 9-es méretre alapoztunk. Az új modellnél minden méretben biztosítani tudjuk az elvárt kényelmet.“ mondta Jengwoo Lee, a vállalat tervezője.

Nike Mercurial Vapor 360

Első pillantásra a talprészen vehetők észre jelentős változások. A fejlesztők a stoplikat külön az első részre és külön a sarokrészre helyezték el. A stoplik elhelyezését a gepárd talpa ihlette.

A futballcipő kinézete egyszerű, letisztult, egy elegáns kis Nike jellel a cipő első részén, és egy határozott „M“ betűvel a sarokrészen. „A játékosok a Mercurial futballcipőben a leggyorsabbak, ezért az „M“ szimbólum lesz az utolsó, amit az ellenfél védői meglátnak majd,“ tette hozzá Lee.

Már ezen a hétvégén láthatod a világ minden táján játszani a játékosokat az új Superfly és Vapor futballcipőkben, melyeket te is hamarosan elérhetsz a Top4Football-nál.

Jakub Jonáš - Top