FINAL SALE – Min. 25% kedvezmény válogatott termékekre. VÁSÁROLJ MOST

Olcsó vs drága

Nike Zoom Mercurial Vapor 15

Legyünk őszinték, elég nehéznek tud bizonyulni a megfelelő futballcipő kiválasztása. Annyi márka és modell, ráadásul minden modellnek vannak különböző szintjei is. Adjuk hozzá a színeket is és máris több száz lehetőség közül lehet választani. Szerencséd van, mert megpróbálunk válaszolni a leggyakrabban feltett kérdésekre a drága vs olcsó futballcipőkkel kapcsolatban.
Ebben a cikkben a talán legnépszerűbb futballcipőről, a Nike Mercurial-ról lesz szó. Kezdjük az Elite verzióval.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite

Tudod, hogy hallunk mindig új technológiáról, amit a Nike kihoz minden Mercurial megjelenésével? Nos, az Elite szintű modellben ezek közül mind megtalálható. A könnyű Vaporposite+, egy textil alapú szintetikus anyagból készült, vékony poliuretán bevonattal borított felsőrész, amely puha, hajlékony és feszes, majdnem mezítlábas érzetet nyújt. A belső részen puha Flyknit anyag található a kényelem növelése érdekében. Mint minden új Elite modell, ez is ACC (All Conditions Control) rendszerrel van felszerelve. 

A legnagyobb frissítés a talplemez. Most először, a Nike jellegzetes Air Zoom egységével van ellátva, amely a talp 3/4-ét borítja. Ez olyan ruganyos érzést ad, amihez hasonlót még nem láttunk. Ez mindig a személyes preferencián múlik - valaki talán szereti a keményebb, nyersebb érzést -, de mi eléggé forradalmi újításnak találjuk az Air Zoom talplemezt a kis “pattogással”, amit minden lépésnél biztosít. 
A tri-star stoplik újdonságot jelentenek a korábbi évekhez képest. Ezek ugyanolyan agresszív tapadást biztosítanak, mint a régebbi változatok, de egy kicsit nagyobb stabilitást adnak és javítják a tapadást bármilyen irányú mozgás esetén. 
186 grammos súlyával nem meglepő módon ez a legkönnyebb cipő az összes verzió közül. Ha magas szinten játszol és a legjobb minőséget, illetve prémium anyagokat szeretnél, akkor ne keress tovább, a Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite a megfelelő választás.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro

Egy szinttel lentebb a Pro verziót találjuk. a felsőrészen NikeSkin található, szemben az Elite Vaporposite+ felsőrészével. Azonban ez még mindig egy nagyon hasonló textil felsőrész, amelyet vékony poliuretán fóliával vontak be, csakúgy, mint a legmagasabb árkategóriában. A különbség egy kis puhaság, de ez még mindig sokkal prémiumabb érzést nyújt, mint amihez hozzászoktunk az alacsonyabb minőségű modelleknél. Az alatta lévő Flyknit-szerű anyag egy kicsit merevebb a Pro verzión, de még mindig jól ellátja a feladatát. Sajnos a Pro-k viszont nem rendelkeznek ACC technológiával. 
A legnagyobb különbség az Air Zoom egység méretében van. Az Elite verzión a légnyomásos technológia szinte az egész talpon el van osztva, míg a Pro-n az Air Zoom csak a sarokrészen található meg. Egyszerűen nincs meg benne az Elite pattogós érzése, sokkal nyersebbnek érződik és inkább hasonlít a korábbi Mercurial modellekhez. A sarok egység kissé ruganyos érzetű, de figyelembe véve, hogy az idő nagy részét a lábujjaidon töltöd, így ez nem olyan lenyűgöző, mint a drágább alternatíva. 
A tri-star stoplik, az elrendezésük és még az érzésük is ugyanaz, mint az Elite-nél. 223 grammos súlyával viszont jelentősen nehezebb. 
Összességében a Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro egy nagyszerű futballcipő, amely néhány helyen elmarad a magasabb szintű verziótól, de mégis nagyon jól teljesít. Tökéletes mindazoknak, akik nem a legmagasabb szinten játszanak, de mégis prémium-szerű cipőt szeretnének, miközben szűkebb költségvetésből gazdálkodnak.

Vásárolj Pro-t

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy

A még olcsóbb modellhez érkezve, az Academy változat szintén NikeSkin felsőrésszel rendelkezik, de a mintázata inkább lineáris, nem pedig ék alakú, mint a magasabb verzióknál. Még ez is vékony poliuretán bevonattal rendelkezik, de egy kicsit merevebb és a belső oldalán nylon van, amely gyakori az olcsóbb modelleknél.
Az egész termékcsaládhoz hasonlóan ez is rendelkezik Air Zoom egységgel, bár itt is csak a sarokrészen található és még kisebb, mint a Pro modelleknél. A hatása alig van jelen, így ha az Academy modellt szeretnéd beszerezni, akkor mi nem fűznénk nagy reményt ahhoz, hogy jelentős pattogós érzést fogsz észlelni. 
A tri-star stoplik még itt is jelen vannak, de csak a talplemez külső oldalán, a belső részen a klasszikus kerek stoplik találhatóak. Ez leginkább a Nike próbálkozása arra, hogy az olcsóbb változatot sokoldalúbbá tegye, hogy így természetes és műfüvön is használható legyen. A tapadás nem igazán kiemelkedő, de még így is egy gyors cipő érzését kelti. 248 grammos súlyával ez a legnehezebb a trióból. 
Összefoglalva, a Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy egy jó belépő szintű cipő gyermekek és szabadidős játékosok számára. 

 


Vásárolj Academy-t

A Mercurial legújabb modelljei jelentős javuláson mentek át az előző évekhez képest, az alacsonyabb kategóriájú cipők jobbak, mint valaha. az idei Mercurial széria minden bizonnyal mindenkit kielégít, játékszinttől és költségvetéstől függetlenül. Te melyiket választod?

Nézd meg az összes Nike Mercurial-t