End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST

Utazás a Pumával - Derby Milánóban

A Puma meghívására betekinthettünk a színfalak mögé a Derby della Madonninán, vagyis a tradicionális milánói derbyn. Ugyanaz a város, ugyanaz a stadion, két örök rivális. Az AC Milan az Intert fogadta telt ház és az izzó San Siro előtt, mi pedig jelen voltunk, hogy mindennek szemtanúi legyünk. Mi ennél is többet láthattunk, éljétek át velünk ismét!

Kezdetnek az AC Milan kemény magjával ismerhettük meg, akik a San Siro Curva Sud lelátóját foglalják el, míg az Inter szurkolói a Curva Nordon foglalnak helyett (északi és déli kanyar). Betekinthettünk a központjukba és bázisukba, ahol közösen készítik a koreográfiáikat. Egy remek beszélgetésen megtudhattuk, hogy mit is jelent számukra az AC Milan és saját bőrünkön tapasztalhattuk meg egyből, hogy jóval többről van szó, mint egy egyszerű mérkőzésről. Tetovált testek, érzelmekkel teli rigmusok, míg az egyik legidősebb tagjuk, "Baron" többet is adott nekünk, mint ezer szó. AC Milan szurkolóvá nem válik az ember, annak születni kell.

AC Milan Ultras

Túránk az ikonikus stadionban folytatódott, melynek sziluettje minden egyes futballfanatikus számára ismerős lehet. Kevésbé ismert tény, hogy valójában csak a stadion piros felét hívják San Sirpnak, míg az Inter szurkolók számára a stadion legendájuk, Giseppe Meazza nevét viseli. A 80 018 férőhelyes stadion monumentális érzést nyújt, a történelmet szó szerint érezni annak atmoszféráján, még üresen is. Az öltöző és a környezet, ahol az AC Milan játékosai készülhetnek, valami igazán különleges, itt érezheti az ember, hogy a 'Rossoneri' mezét viselni valóban kiváltság.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy valódi sztárokkal is találkozhattunk, akik megmutatták trükkjeiket is. Kora egyik legjobb védője, Franco Baresi, valamint a világbajnok és kétszeres BL-győztes Naniele Massauro kétség kívül az Ac Milan legendái közé tartoznak. Mindketten áláírták Milan mezünket és szerencsénk volt néhány szót váltani külön Danielevel is.

AC Milan legends

Programunk következő pontja maga a derby volt. Nem meglepetés, egyetlen szék sem maradt üresen, ez nem csak Milánó, hanem egész Olaszország számára különleges nap. 80 ezer ember teremtette meg a hihetetlen atmoszférát a lelátók pedig szó szerint megmozdultak alattunk minden egyes gólnál. Ennél is jobb, a klasszikus olasz 'Catenaccio' nem volt a derby programjában aznap este, így ötször is átélhettük a gólörömöt a lelátóval. Végül az Inter szurkolói lehettek boldogabbak, hiszen 3-2-es előnyüket meg tudták tartani egy drámai végjáték után.

Másnap új élményeinkkel telve nézhettük meg az AC Milan edzőközpontját, ahol a jövő sztárjait nevelik hasonló nagy mérkőzésekre. A komplexumban a Puma új cipő kollekciójára is rátehettük a kezünket, mely hamarosan a polcainkra is kerül majd. Egy mozgalmas fotózást követően egy újabb legendával, Massimo Amrosinibe futottunk bele, aki rendkívül nagylelkű volt velünk, így egy rövid interjút is készíthettünk vele.

Hatalmas köszönettel tartozunk a Pumának. A hihetetlen derby, a stadion és a találkozás az AC Milan szurkolóival és legendáival felejthetetlen öröm számunkra. A futball itt életstílus, nem csupán élet és halál kérdése. Mi pedig azonosulni tudunk ezzel a stílussal.

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

AC Milan

Mikoláš Bartoš - Top4Football.