End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST

A Trusox zoknik egy kis bonyodalmat okoztak a világbajnokságon

A foci világbajnokság nem csak egy óriási sportesemény, hanem egy gigantikus platform az üzleti és gazdasági tevékenységekre. A szponzorok hihetetlen mennyiségű pénzt fektetnek be, hogy helyet kapjanak a sport leghíresebb színpadán. A népszerűség és a minőség viszont néha felülírja a szabályokat.

A angol válogatott a FIFA futballszövetség marketingszabályzatának ismételt megszegésze miatt a botrány előterébe került. Az angolok az oroszországi világbajnokságon a Svédek elleni negyeddöntőn vétkeztek, amikor néhány játékos a kedvelt Trusox zokniban játszott. Dele Alli, Raheem Sterling és Eric Dier, valamint a svéd csapatkapitány Andreas Grandquist nem vették figyelembe a FIFA figyelmeztetését, és a jellemzően fekete pöttyös mintájú zokniban léptek a pályára.

Dele Alli

A Trusox zoknik kiváló minőségűek. Anyaga mindkét oldalán megtalálható hatékony párnácskáinak köszönhetően a focistáknak nem csúszik a lábuk a futballcipőben. A csábításnak az uruguayi csapat egyes játékosai sem tudtak ellenállni, ezálltal szembekerültek a fizetési felszólítással. A uruguayi válogatottban elsősorban Luis Suarez játszik ebben a zokniban.

Luis Suarez

A VB-n résztvevő csapatok közül a mexikói válogatottban játszanak a legtöbben ebben a pöttyös zokniban, szám szerint tizenketten. A zoknik széles színválasztékban érhetők el, így gyakorlatilag bármilyen színű mezhez passzolnak. A fekete pöttyöknek köszönhetően viszont még a hasonló színű sportszár viselésénél is kitűnnek. Ezen oknál fogva nem tetszett ez a meg nem engedett reklám a futballszövetségnek. A hatalmas bírságok ellenére a játékosok előre tudták, hogy mibe mennek bele.

Javier Hernandez

Andreas Granqvist

Jakub Jonáš - Top4Football.