End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST

Interjú Cristina Baudet-val

Az FC Barcelona akadémia nevelése, a spanyol utánpótlás-válogatott tagja, és jelenleg az RCD Espanyol Női csapat játékosa. Ő Cristina Baudet, akivel lehetőségünk volt találkozni és exkluzív interjút készíteni, amiben mesélt a kezdetekről a focikarrierjében, a futball iránti szeretetéről, és a női foci helyzetéről. Mindezt és még több érdekes történetet olvashatsz az adidas focicipőben edző középpályásról az alábbiakban. 

Szia Cris.

Hello.

Hogy vagy? Mesélnél magadról pár szót?

Természetesen, Cristina Baudet vagyok, 27 éves, spanyol. Jelenleg a Real Club Deportivo Espanyol játékosa vagyok, és egész életemben fociztam.

Melyik városból származol?

Barcelonából, ott tötöttem az egész életemet.

Milyen poszton játszol?

Középpályán, de elöl és a széleken is tudok játszani, valójában bárhol.

Cristina Baudet

Tagja vagy a válogatottnak?

Már kiskorom óta igen. 15 éves korom óta játszom a válogatottban, azóta minden korosztályba beválogattak. Már csak a felnőtt válogatottság hiányzik.

Hogyan és miért kezdtél focizni?

Már kisgyerekként is nagyon szerettem a focit köszönhetően a családomnak, mivel édesapám és a testvérem is kiváló focisták, és sokszor elmentem megnézni, ahogy a bátyám játszott. Egy nap egy babát kaptam ajándékba, aminek leszedtem a fejét, és azzal fociztam. Ez volt az a pillanat, amikor apukám eldöntötte, hogy beírat focizni, mert ez az én sportom.

Kipróbáltál más sportot is vagy csak a focit?

Mindig szerettem a sportokat, de igazán elkötelezett csak a foci mellett voltam. Padeleztem, kosaraztam, de mindig a foci volt az első.

A focira születtél, ugye?

Pontosan, focistának születtem.

Mi volt a focikarriered eddigi legjobb pillanata?

Számos jó emlékem van, mint például amikor az FC Barcelonával megnyertük a bajnokságot és a kupát, ahol az Espanyol előtt játszottam, játszottunk a Bajnokok Ligájában, ami az egyik legjobb emlékem. A legutóbbi különleges élményem, hogy játszhattam egy óriási stadionban, az RCDE Estadiumban, ami egy valóra vált álom volt.

És a legszebb gólod?

A legszebb gólom, amit tavaly a Santa Teresa ellen lőttem, A TV-ben az év góljának választották, pedig ott a férfiakkal versenyeztem a La Ligaból, de mégis az én gólomat választották legszebbnek. Négy védő mellett mentem el, kicseleztem a kapust, mindenki megőrült ezért a gólért, nagyon sokat adott akkor ez az élmény.

Most mesélj a legrosszabb pillanatodról...mi volt az, amit a leginkább szeretnél elfelejteni?

Szerencsére nem volt ilyenem, de természetesen nekem is voltak nehéz pillanataim. Amikor a Barcában játszottam, nem éreztem igazán jól magam, mert kevés játékidőt kaptam. Lassan gyűjtöttem a játszott perceket, mindig sokat kellett várnom a következő lehetőségre, és ezt nem szerettem, mert én mindig a pályán szeretnék lenni. Néha bajba is kerültem emiatt, mert nem értettem, hogy miért nem kapok lehetőséget, de ennyi, nem több.

Cristina Baudet

Középpályás vagy...jobban szereted előkészíteni a gólokat vagy belőni?

Szeretem alakítani a játékot. Megszerezni a labdát, megtartani egy kicsit, mozgatni, és aztán megtalálni vele egy csapattársamat. Szeretek passzolgatni, ami után a csatáraink mehetnek, és belőhetik.

Ki a fociideálod, ki inspirál?

Régebben Ronaldinho volt, ő igazi inspirációt jelentett. De ott van még Iniesta is, aki most Kínában játszik, ő is tud inspirálni, vagy például Isco. Ők igazán nagy játékosok és varázslók, imádom nézni őket.

Hova szeretnél eljutni a fociban?

Úgy tűnik, hogy a női foci felemelkedőben van, ezért szeretnék eljutni ameddig csak lehetséges, tehát a felnőtt válogatottságig. Szeretném, ha javulnánk az Espanyollal, és nyernénk egy bajnoki címet vagy egy kupát. De legfőképpen szeretnék minden napot labdával a lábamnál kiélvezni, bármi is történjék, csak élvezni a focit.

Vannak ajánlataid más csapatoktól?

Igen, vannak ajánlataim más spanyol csapatoktól, amikkel az ügynökeim foglalkoznak, ez most az ő dolguk. Én a végső döntést fogom majd meghozni, hogy maradok az Espanyolnál, vagy elmegyek máshova.

És most hogy érzed?

A szívem azt mondja, hogy maradjak, mert itt van a családom, és az Espanyol életem csapata, akik mindent megadnak nekem. De időről időre jó átnézni az ajánlatokat, és nyitva tartani az ajtókat más csapatok számára is. Megnézem majd a ajánlatokat, és döntök.

Van már elképzelésed, hogy mit fogsz csinálni a focikarriered után?

Már most tudom, hogy akkor is focival fogok foglalkozni, mindig ez lesz az életem. Talán elmegyek edzőnek, vagy valami másnak, de soha nem fogom elhagyni a focit, mert ez jelent nekem mindent.

Mindig is a fociéletet élted.

Pontosan.

Nehéz kérdés a végére. Miért szereted a focit?

Valószínűleg azért, mert már korán közel kerültem hozzá, mindig néztem a meccseket, gyakorlatilag születésemtől kezdve.

Még te is fiatal vagy, de milyen tanácsot adnál azoknak a lányoknak, akik most kezdenek focizni?

Igen, a női foci gyorsan növekszik most, és ezt ki kell használniuk. Mi már évek óta ezen dolgozunk, régen senkik voltunk. Most jó évek jönnek, a női foci lehetőségei kiszélesednek, és ezeknek a lányoknak a legtöbbet kell kihozniuk ebből.

És gondolom neked is...

Ezt tesszük, és élvezzük!

Köszönjük.

Én is.

COPA PURE.1 SG
adidas
PREDATOR ACCURACY+ FG
adidas
Új
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Új
COPA PURE+ FG
adidas
COPA PURE+ FG
adidas
Új
COPA PURE+ FG
adidas
X SPEEDPORTAL.1 FG
adidas
Fenntarthatóság
COPA SENSE+ FG
adidas
COPA SENSE+ FG
adidas
PREDATOR EDGE+ FG
adidas
Fenntarthatóság
X GHOSTED+ FG
adidas
COPA PURE.1 FG
adidas
Előző
Következő