End of Season Sale - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken -- days --:--:-- VÁSÁROLJ MOST

Forradalom elrejtve: Fedezd fel az új Nike PhantomVSN-t!

Egy új cipő tervezése általában egy skicc felrajzolásával kezdődik, de a Nike PhantomVSN-nel kapcsolatban egyáltalán semmi sem általános. Phil Woodman tervező valami igazán egyedit szeretett volna alkotni, ezért úgy döntött, fordítva megy végig a folyamaton. És az eredmény? Az Nike PhantomVSN és az új konstrukció, melyet más modellek is átvesznek.

„Kifejlesztettük a Quadfitet, egy lágy belső részt, amely minden lábfejtípushoz alkalmazkodik, miközben úgy tartja meg a formáját, hogy nem nyúlik túlzottan.” – mondja Woodman. „A Quadfit tehcnológia biztosan tartja a lábat anélkül, hogy korlátozná a mozgásban.”

Nike Phantom VSN

A Quadfit technológia nagyszerű teljesítményt nyújt, anélkül, hogy kinyúlna, vagy szétterólne túlzottan, ahogyan az más gyapjú anyagok használatánál általános. A szálak négy különböző tengelye alkalmazkodik a játékosok lábához, miközben megfelelő támasztékot nyújt minden irányú mozgáshoz. Ezt a szálak különleges irányítása biztosítja, valamint az azok közötti távolság, ahogyan az üres tér elosztja a terhelést és csökkenti a súrlódást. Ennek eredményeképpen a cipő számos különböző lábstruktúrához képes alkalmazkodni. 

„Korábban a futball játékosoknak be kellett állítani a cipőiket a lábukhoz, the a PhantomVSN tökéletesen illeszkedik további módosítások nélkül is, egyből a dobozból kivéve.”

A PhantomVSN további elem, amely elsőre rejtett, a Ghost Lace system. A tradicionális fűzés fejlesztése érdekében szükséges volt az érintések számának csökkentése, valamint egy olyan konstrukció megalkotása, mellyel egy mozdulattal képesek lehetünk bekötni a cipőt. A fűzök bedugásával egységes és sima felületet lehet létrehozni, amely különösen hasznos.
„Rengeteg kutatást végeztünk, beszéltünk játékosokkal és laborban elemeztük az adatokat” – magyarázza Woodman. „Az eredmények remekül szolgálják a fűzés fejlesztését, és alkalmazkodik minden egyes játékoshoz.”

Egy újabb rejtett fejlesztésként jelenik meg a PhantomVSN-en a Nike Flyknit a belső részen, amely a labda jobb kontrollálását teszi lehetővé és az NSRL (Nike Sport Research Lab) kutatási eredményein alapszik. „A háromszög három alapvető csont felületét biztosítja. Kutatóink pedig ezt a területet találják a legfontosabbnak a labdakezelés során” – mondja Woodman.

Számos játékos viseli a Nike PhantomVSN cipőket, például Philippe Coutincho, Mallory Pugh, Kevin De Bruyne, Fran Kirby, valamint Leon Groetzka.

Nike PhantomVSN