FOOTBALL SUMMER SALE - 25-75% kedvezmény futó & lifestyle termékekre! VÁSÁROLJ MOST

Pavel Nedvěd: Ronaldo focija közelebb áll hozzám, mint Messié

Egy különleges torinói vendég a Juventusból adott nekünk exkluzív interjút.

Ebben a napban nem volt hiba. Prágában a Karlin téren, közvetlenül a templom mellett két körbekerített pályán tehetséges fiatalok játszották egyik meccset a másik után a Touch The Speed bajnokság keretén belül. A környéken pedig a cseh történelem egyik legismertebb játékosa sétálgatott. Az idő is gyönyörű volt.

„Élvezem. Tökéletes,“ mosolygott Pavel Nedvěd, az Aranylabda 2003-as győztese és az Adidas egyik arca.

Szeptember elején érkezett egy napra Torinóból, ahol középpályásként vált ismertté, és ahol a Juventusnál alelnökként folytatja munkáját. Több tíz aláírást adott, még többször fényképezkedett, mégis talált időt arra, hogy a TOP4Football-lal váltson pár szót.

Pavel, mi tetszik neked a legjobban az ilyen rendezvényen?

A küldetés. Hogy valaki munkát fektet abba, hogy lehetőséget kínáljon a fiataloknak a mozgásra, a versenyre, hogy ne üljenek otthon.

Ez elég?

Nekem igen, legalábbis kezdésnek. A mi időnkben reggeltől estig kint rohangáltunk, most a szülőknek alapos és színes programot kell készíteni, hogy a gyrekeik ne üljenek a monitor előtt. Ezért, amikor az Adidas megszólított, hogy eljönnék-e, nem gondolkodtam. Értékelem az ilyen ötleteket.

Olaszországban vannak hasonló rendezvények?

A város központjában? Egyenesen a téren? Nem gondolom. Már a szervezés is olyan bonyolult lenne, hogy száz testőrt kellene fogadni. Olaszországban a foci egy vallás.

Annál inkább, hogy újabban már Cristiano Ronaldo is oda tartozik. Hogyan változtatta meg az olasz bajnokságot?

Ronaldo érkezése egy teljesen más szintre emelte a Serie A-t, és a Juventus büszke arra, hogy egy ilyen klasszis játékos hozzánk írt alá.

Hogyan sikerült ez?

Leginkább a helyes pillanatot találtuk meg. Nem kellett semmire rábeszélni, szeretett volna a Juventushoz jönni, minket választott.

Lehet, hogy nem éppen egy tapintatos kérdés, de szerinted ki a jobb focista: Ronaldo, vagy Messi?

Tapintatosságból sem mondhatom, hogy Messi (mosoly). A véleményem évek óta változatlan, Ronaldo focija közelebb áll hozzám, ezért is örülök, hogy megszereztük.

Exkluzív interjú Pavel Nedvěddel

Exkluzív interjú Pavel Nedvěddel

Exkluzív interjú Pavel Nedvěddel